Reparatii pompe servodirectie

De ce sa reparam o pompa servodirectie si sa nu luam una din dezmembrari?

reparatie pompa servo

reparatie pompa servo

Deoarece o pompa servodirectie din dezmembrari are sanse sporite sa contina uzuri excesive, ceea ce ar duce la compromiterea intregului circuit hidraulic de servodirectie (de exemplu, daca pompa servo contine pilitura, span, acesta este luat si recirculat cu presiune in circuit, ajungand astfel in caseta de directie, lucru ce poate duce fie la blocarea directiei ceea ce este grav, fie poate duce la deprecierea elementelor de etanseizare ale casetei de directie, astfel caseta incepand sa curga).

Atunci vom apela la reparatia unei pompe servodirectie, deoarece:

1. o pompa servodirectie noua are costuri ridicate nejustificate.

2. prin reparatie, pompa servodirectie isi recapata aceleasi proprietati tehnice ca si una noua, originala.

Ce inseamna reparatia unei pompe servodirectie?

Multi prestatori inlocuiesc doar elementul defect dintr-o pompa servodirectie, ceea ce nu este chiar ok deoarece in scurt timp vor ceda celelalte piese care raman cu uzuri. In acest caz se recomanda reconditionarea totala a pompei servodirectie.

In functie de tipul pompei servodirectie avem doua tipuri de servisare:

1. Reparatii pompe servodirectie mecanice (angrenate de cureaua de accesorii sau de pinioane)

2. Reparatii pompe servodirectie electrice (pompele servodirectie hidraulice angrenate de un motoras electric).

1. Sa luam primul caz, respectiv reparatia pompelor servodirectie mecanice:

In reparatia acestor pompe va trebui luata in calcul inlocuirea atat a elementelor de etanseizare (simeringuri, o-ring-uri), a elementelor de rulare (rulmenti, bucsi etc), cat si a elementelor de presiune (rotor, paleti, inel de presiune, capace de presiune).

kit reparatie pompa servodirectie

kit reparatie pompa servodirectie

Cel mai des intalnite defecte in aceste cazuri sunt zgomotele metalice generate de uzura din pompa servodirectie, caz in care va trebui sa se inlocuiasca in totalitate partea de presiune (rotor, paleti, inel de presiune, capace de presiune), NU INAINTE DE CURATIREA INTERIOARA A POMPEI si de asemeni si verificarea valvei de presiune.

In cazul in care pompa servodirectie doar curge pe la simering, atunci trebuie efectuata o reparatie capitala a pompei, deoarece in cazul in care pompa a functionat fara ulei suficient, a capatat un grad avansat de uzura, si atunci va trebui inlocuit tot kitul de reparatie, format din elementele de etanseizare, elementele de rulare si elementele de presiune, ca in figura de mai jos:

kit complet reparatie pompa servodirectie

kit complet reparatie pompa servodirectie

In aceasta situatie, pompa servodirectie reparata isi recapata IN TOTALITATE aceleasi proprietati tehnice ca si o pompa servodirectie noua, originala, costurile de reparatie fiind minime in raport cu pretul nejustificat de mare al unei pompe servodirectie noi.

2. Sa luam cel de al doilea caz, respectiv reparatia pompelor servodirectie electrice:

reparatie pompa servo clio

reparatie pompa servo clio

Aceste pompe servodirectie, cum spuneam si mai sus, sunt actionate de un motoras electric. In 99% din cazuri defectul acestor pompe servodirectie apare pe parte electrica, datorita fie a utilizarii indelungate, fie a patrunderii apei in motorasul electric, lucru care duce la scurt-circuitarea platoului electric si/sau a rotorului, fapt ce duce de multe ori la incendierea pompei servodirectie.

Reparatia acestei pompe servodirectie electrice se face prin inlocuirea platoului electric cu carbuni SI a rotorului, deoarece rotorul chiar daca nu este in scurt, dar colectorul are uzuri excesive, atunci acesta va “musca” din carbunii cei noi ai platoului, ducand in foarte scurt timp la uzuri.

De regula partea hidraulica a acestor tip de pompe servodirectie nu se defecteaza, defectele aparand numai pe parte electrica. Aceasta nu inseamna ca la servisarea unei pompe servodirectie electrice nu se va desface si partea hidraulica pentru curatirea interioara.

Atelierele Auto Zurro SRL efectueaza reparatii pompe servodirectie pentru marea majoritate a vehiculelor (autoturisme si autoutilitare), utilizand in reparatia acestora piese originale si oferind garantie 12 luni, fara limita de km in conditii normale de utilizare a vehiculelor.

Contact

Adresa: Str. Lacramioarei, Nr. 39, Sector 3, Bucuresti

Telefon: 0763.345.756 | 0743.318.568 | 0734.794.809

Mail: office@amcspares.com | autozurro@gmail.com

Web:

www.reparatiicasetedirectie.amcspares.com | www.amcspares.com | www.casetedirectie112.shopmania.biz |www.autozurro.ro | www.servodirectie.shopmania.biz

Sau trimiteti-ne un mesaj si va vom raspunde in cel mai scurt timp:

Something went wrong when trying to display this form.

Comments are closed